Daling consumentenvertrouwen geen invloed op huizenmarkt 2014

Door
Makelaarsland
op

De huizenmarkt in Nederland kijkt terug op een goede maand augustus.

Ondanks het dalende vertrouwen in de economie van de eurozone heeft de woningmarkt zich prima staande weten te houden. Er werden ruim 14.000 huizenverkopen gerealiseerd, blijkt uit onderzoek van Makelaarsland.

Er is een einde gekomen aan de zomerperiode op de huizenmarkt. Traditiegetrouw is augustus een herstelmaand na de rustigere zomermaanden en worden er in het najaar de meeste woningen verkocht. Ook nu zien we dit beeld terug. Waar de afgelopen drie maanden het aantal woningverkopen licht afnam, zien we nu ruim 14.000 verkochte woningen. Een stijging van 22% ten opzichte van augustus 2013. Qua bezichtigingen was het met 175.000 aanvragen een absolute topmaand. Een voorbode voor een druk najaar.

Goed instapmoment huizenmarkt

De laagste rente sinds 1540 en de berichtgeving dat de prijzen licht stijgen zorgen ervoor dat veel kopers het een goed instapmoment vinden. Toch is voorzichtigheid geboden, niet overal is het sentiment even positief. Er zijn grote regionale verschillen en met name de grote steden lopen voorop. Amsterdam is de grote uitschieter, waar in de populaire buurten kopers weer over elkaar heen bieden om het gewenste huis te bemachtigen.

Toelichting Makelaarsland Woningmarktindicator 2014
Makelaarsland brengt maandelijks het aantal bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud (van met name financiering) in beeld. Deze indicatoren bepalen samen de vraag naar particuliere woningen en transacties. Makelaarsland is de grootste makelaar van Nederland en werkt landelijk. Door de centrale registratie van bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud ontstaat een actueel beeld over de woningmarkt in Nederland.­ De indicatoren geven een actueler beeld dan de kadastergegevens die de inschrijving van overgedragen woningen aangeven. De Kadastercijfers zijn gebaseerd op de markt van circa 4 maanden geleden. Hetzelfde geldt voor definitief verkochte woningen. Deze cijfers zijn al snel 2,5 maand oud vanwege het financieringstraject.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.