De Makelaarsland Huizenmarktindicator april 2019

Door
Roos van Schaaijk
op

Bezichtigingen geven de snelste en meest actuele indicatie over de stemming op de huizenmarkt. Makelaarsland publiceert daarom de huizenmarktindicator. Hiervoor analyseert Makelaarsland maandelijks duizenden bezichtigingen die samen een representatief beeld vormen.

Gemiddeld aantal bezichtigingen stijgt iets

In april werden gemiddeld 14,7 bezichtigingsaanvragen gedaan. Dit niveau is voor het laatst in het eerste kwartaal van 2018 behaald, dat duidt op een goede maand. De afgelopen twee jaar is er een duidelijke dalende trend te zien van maart naar april. Aan die daling doen wij dit jaar niet mee. De verwachting is dat mei het ook beter zal doen dan voorgaande jaren.

Top-3 meeste bezichtigingen in april

De meeste bezichtigingen werden aangevraagd op huizen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Gelderland. De top-3 kreeg samen 235 aanvragen, waarvan er uiteindelijk natuurlijk maar 3 kopers kunnen overblijven. Een sterke verkopersmarkt dus.

  1. 85 aanvragen op een vrijstaand huis in Garderen (prijsklasse €350.000 – €500.000)
  2. 79 aanvragen op een tussenwoning in Koog aan de Zaan (prijsklasse €150.000 – €250.000)
  3. 71 aanvragen op een appartement in Utrecht (prijsklasse €150.000 – €250.000)

Starterswoningen enorm populair in april

Percentage veel en weinig bezichtigingen

De huizenmarktindicator geeft aan dat 20,5% van de huizen 5 of minder bezichtigingsaanvragen ontvingen in april. Dezelfde maand vorig jaar was dit 27,2%. Het percentage woningen met 25 of meer aanvragen daalt iets (14,3% vs. 12,4% vorig jaar). Meer woningen ontvangen dus minder bezichtigingsaanvragen dan vorig jaar.

Ontvang elke maand (net als 17.000 andere slimme verkopers) gratis updates met nieuws over de huizenmarkt en speciale aanbiedingen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.