De Makelaarsland Huizenmarktindicator juli 2018

Door
Roos van Schaaijk
op

Bezichtigingen geven de snelste en meest actuele indicatie over de stemming op de huizenmarkt. Makelaarsland publiceert daarom de huizenmarktindicator. Hiervoor analyseert Makelaarsland maandelijks duizenden bezichtigingen die samen een representatief beeld vormen.

Gemiddeld aantal bezichtigingen stijgt opvallend

Juni was naar verwachting weer een goede maand als we kijken naar het gemiddeld aantal bezichtigingen dat werd aangevraagd. Aan de dalende trend sinds februari is een einde gekomen. Net als in mei ligt het gemiddeld aantal bezichtigingen op een woning op 14,1. Als we kijken naar de lijnen van de afgelopen twee jaar (donker- en lichtblauwe lijnen) is de lichte stijging van deze maand zelfs opvallend te noemen. De verwachting is dat de stijging volgende maand door zal zetten, aangezien het aanbod ten opzichte van de vraag naar woningen weer daalt.

huizenmarktindicator juli 2018

Rotterdam populair in juli 2018

De meeste bezichtigingen werden aangevraagd op appartementen in Rotterdam en Eindhoven. De top-3 kreeg samen maar liefst 201 aanvragen, waarvan er uiteindelijk natuurlijk maar 3 kopers kunnen overblijven. Dit duidt nog steeds op een sterke verkopersmarkt.

  1. 74 aanvragen in Rotterdam (prijsklasse < €150.000)
  2. 65 aanvragen in Eindhoven (prijsklasse €150.000 – €250.000)
  3. 62 aanvragen in Rotterdam (prijsklasse €150.000 – € 250.000)

Percentage veel en weinig bezichtigingen

De huizenmarktindicator geeft aan dat 13,3% van de huizen 5 of minder bezichtigingen ontvingen in juli. Dezelfde maand vorig jaar was dit 27,7%. Dit duidt erop dat meer woningen meer aanvragen krijgen van geïnteresseerden. Het percentage woningen met 25 of meer aanvragen stijgt logischerwijs iets (13,3% vs. 12,6% vorig jaar).

Ontvang elke maand (net als 17.000 andere slimme verkopers) gratis updates met nieuws over de huizenmarkt en speciale aanbiedingen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.