Huizenmarkt BOOMING

Door
Makelaarsland
op

Oktober toont een verdere opmars van de huizenmarkt. Zo werden er, na een succesvolle NVM Open Huizen Dag, in de afgelopen maand 16.000 woningverkopen gerealiseerd.

Er werden ruim 177.000 bezichtigingen aangevraagd. Tezamen met de bezoekers tijdens de NVM Open Huizen Dag komt de totale belangstelling voor woningen in oktober uit op 327.000 bezoeken. Dit blijkt uit de woningmarktindicator van Makelaarsland.

Jeroen Stoop van Makelaarsland: “De belangstelling voor woningen neemt steeds meer toe en beperkt zich niet alleen meer tot de grote steden maar verspreidt zich steeds meer over het land.  De laatste 2 maanden van dit jaar zullen zeker goede resultaten laten zien. Hiervoor zijn 3 belangrijke redenen. Het toenemende vertrouwen in de economie, de ultra lage rente en het feit dat potentiële kopers nog gebruik willen maken van de verhoogde schenkingsvrijstelling. Haast hiervoor is wel geboden aangezien de woning uiterlijk 31 december 2014 in eigendom moet zijn om gebruik te maken van deze tijdelijke verhoging”

Toelichting Makelaarsland Woningmarktindicator 2014
Makelaarsland brengt maandelijks het aantal bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud (van met name financiering) in beeld. Deze indicatoren bepalen samen de vraag naar particuliere woningen en transacties. Makelaarsland is de grootste makelaar van Nederland en werkt landelijk. Door de centrale registratie van bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud ontstaat een actueel beeld over de woningmarkt in Nederland.­

De indicatoren geven een actueler beeld dan de kadastergegevens die de inschrijving van overgedragen woningen aangeven. De Kadastercijfers zijn gebaseerd op de markt van circa 3 maanden geleden. Hetzelfde geldt voor definitief verkochte woningen. Deze cijfers zijn al snel 2,5 maand oud vanwege het financieringstraject.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.