De Makelaarsland Huizenmarktindicator april 2018

Door
Roos van Schaaijk
op

Bezichtigingen geven de snelste en meest actuele indicatie over de stemming op de huizenmarkt. Makelaarsland publiceert daarom de huizenmarktindicator. Hiervoor analyseert Makelaarsland maandelijks duizenden bezichtigingen die samen een representatief beeld vormen.

Gemiddeld aantal bezichtigingen daalt licht

April was weer een goede maand als we kijken naar het gemiddeld aantal bezichtigingen dat werd aangevraagd. Vorig jaar was de huizenmarkt natuurlijk booming, maar toch laat de curve van maart naar april in 2017 (donkerblauwe lijn) een duidelijke daling zien. Aan die daling -die elk jaar trend is- doen wij dit jaar ook mee, maar nu is er sprake van een lichte daling in de curve tussen maart en april: van 14,6 naar 14,4 bezichtigingen per woning bezichtigingen.

huizenmarkt

Top-3 meeste bezichtigingen in april

De meeste bezichtigingen werden aangevraagd op huizen in Noord- en Zuid-Holland. De top-3 kreeg samen 271 aanvragen, waarvan er uiteindelijk natuurlijk maar 3 kopers kunnen overblijven. Dit duidt nog steeds op een sterke verkopersmarkt.

  1. 97 aanvragen op een appartement in Beverwijk (prijsklasse < €150.000)
  2. 92 aanvragen op een tussenwoning in Leiden (prijsklasse €150.000 – €250.000)
  3. 82 aanvragen op een 2-onder-1-kapwoning in Spijkenisse (prijsklasse €150.000 – €250.000)

Percentage veel en weinig bezichtigingen

De huizenmarktindicator geeft aan dat 25% van de huizen 5 of minder bezichtigingen ontvingen in april. Dezelfde maand vorig jaar was dit ook 25%. Het percentage woningen met 25 of meer aanvragen stijgt iets (15,5% vs. 13,7% vorig jaar).

Ontvang elke maand (net als 17.000 andere slimme verkopers) gratis updates met nieuws over de huizenmarkt en speciale aanbiedingen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.