Huizenmarktindicator november 2019

Door
Roos van Schaaijk
op

Bezichtigingen geven de meest actuele indicatie over de stemming op de huizenmarkt. Makelaarsland publiceert daarom de huizenmarktindicator. Hiervoor analyseert Makelaarsland maandelijks duizenden bezichtigingen van verkochte woningen, die samen een representatief beeld vormen.

Gemiddeld aantal bezichtigingen

Onderstaande infographic geeft het gemiddeld aantal bezichtigingen per woning in november in een bepaalde categorie weer. Opvallend is dat de meeste bezichtigingen zijn aangevraagd in Groningen, terwijl deze provincie normaal gesproken niet tot de meest populaire behoort.

Bouwperiode

Een andere extreme koploper in november is de categorie bouwperiode: 1945-1959. In november werden er gemiddeld 34,8 bezichtigingen aangevraagd op woningen uit deze bouwperiode.

Starters

Starters hebben het moeilijk. Nog steeds. En het ziet er niet naar uit dat dit snel om zal slaan. Hoe kom je met zo’n schrikbarend gemiddeld aantal bezichtigingen 44,4(!!!) per woning in de laagste prijscategorie, ooit aan een huis?

Huizenmarktindicator

De Top-3 woningen met de meeste bezichtigingen staan allemaal in Zuid-Holland. In november maak je de meeste kans op een vrijstaande woning in Drenthe, gebouwd na 2011, boven de 750.000 euro… Voor hetzelfde geld

Overweeg je jouw huis te verkopen?

Dan ben je vast benieuwd naar de verkoopkansen van je huis en ontwikkelingen in jouw buurt. Makelaarsland helpt je hier graag mee. We bieden een gratis verkoopanalyse specifiek voor jouw huis, waarmee je inzicht krijgt in zoekers voor je woning en de prijsontwikkeling in jouw wijk.

Verkoopanalyse aanvragen

Toelichting Makelaarsland Huizenmarktindicator

Makelaarsland brengt maandelijks het aantal bezichtigingen in kaart met de huizenmarktindicator. Makelaarsland is de grootste makelaar van Nederland en werkt landelijk. Door de centrale registratie van bezichtigingen ontstaat een actueel beeld over de huizenmarkt in Nederland.

Bovenstaande gegevens zijn gebaseerd op woningen waarop Makelaarsland in de genoemde periodes definitief verkocht zijn.

Voor het aantal bezichtigingen zijn we uitgegaan van het totale aantal bezichtigingsaanvragen.

Onder Randstad verstaan wij het totaal van de Randstedelijke provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.