Verkooptips tijdens de feestmaanden

Door
Makelaarsland
op

De herfst doet zijn intreden, de tuincentra zijn alweer omgetoverd tot de meest betoverende winterwonderlanden en de warme feestmaanden staan dus weer bijna voor de deur. Ieder jaar zijn er weer bepaalde trends om je woning optimaal te presenteren en vooral heel gezellig te maken tijdens de feestdagen.

Voordat we met dé kersttrends van 2017 beginnen willen we je graag een aantal verkooptips geven die van toepassing zijn tijdens de feetsdagen.

 1. Geen ballen op de foto
  Hoe leuk die kerstversieringen ook zijn, bij de verkoop van je woning in de wintermaanden doe je er verstandig aan de kerstversiering (sowieso op de foto’s) tot het minimum te beperken. Bedenk dat als je woning 2-3 maanden te koop staat de kerstdecoratie ook op de foto zichtbaar blijft. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Helemaal geen versiering is niet nodig, maar zorg dat je het makkelijk kan verplaatsen of verwijderen als de foto’s worden gemaakt, of pas deze foto’s aan op een later tijdstip wanneer de woning nog te koop staat.
 2. Pas op met sneeuw
  Dit geldt overigens ook voor een foto met sneeuw. Je wil voorkomen dat je woning na een paar maanden, als de lente begint, nog steeds in wintersfeer te zien is.
 3. Ga niet precies met kerst in verkoop
  Ook al hebben de meeste mensen vrij rond de kerstdagen, er zullen er weinig zijn die op 1e of 2e kerstdag een woning gaan bezichtigen. Omdat je de eerste 3 dagen dat je woning op funda staat de meeste aandacht krijgt, raden wij je aan om de kerstdagen even af te wachten met het ‘live’ gaan van je woning.
 4. November of januari
  Het meest wenselijke is om je woning in november of in januari te laten fotograferen, zodat je minder last hebt van de kerstdecoraties in de omgeving. Mocht je toch de woning in december op funda willen zetten, probeer dan al eerder met de verkoopstyliste af te spreken (of zelf foto’s te maken). Op deze manier sla je twee vliegen in één klap! Nog geen last van de kerstdecoratie en op de gewenste tijd online.

Een verkoopstyliste kan je uitstekend helpen je woning optimaal te presenteren op funda.

Wat zijn dé kleuren voor de kerst 2017?

Deze kerst gaan we voor warme tinten, zoals warm goud en diepe bruin tinten, gecombineerd met zwart en wit. Uiteraard met veel gezellige fonkelende lichtjes! Deze kleuren worden gecombineerd met warme luxe, volle stoffen, zoals velours en ribstoffen. Ook de natuur blijft een grote rol spelen, zoals het afgelopen jaar in ons interieur. We zien heel veel mooie kleuren groen terug komen in de kerstdecoratie, maar ook letterlijk groen. Mooie takken, bladeren, besjes.

Een creatieve én kostenbesparende tip.

Je kan met kleine aanpassingen een groot verschil maken met je huidige decoratie. Koop een paar goud of bronskleurige kaarsen gecombineerd met het groen van de kerstboom voor op tafel. Of wees creatief; zoek houtstronken en groene takken buiten in uw tuin of in het bos en verf oude potten en schalen in de trend kleuren van nu, zo bespaar je een hoop extra kosten en is het nog leuk ook!

Basisregels

Er zijn altijd een aantal basisregels voor de beste presentatie van jouw woning. Bijvoorbeeld dat het lekker opgeruimd en fris is. Een overdaad aan spullen en rommel kan de potentiële koper afschrikken. Het leidt hun af van de pluspunten van uw woning. Dus dit is een uitgelezen kans om, voordat je gaat versieren, je huis even lekker op te ruimen en schoon te maken. Het is begrijpelijk  dat het voor jouzelf een onmogelijke taak kan zijn om je eigen woning te zien door de ogen van de kijkers. Hierbij zal een gecertificeerde verkoopstyliste je kunnen helpen en begeleiden. Zij zorgt ervoor dat jouw woning geneutraliseerd en gedepersonaliseerd wordt. En dus toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek.

Alvast een creatief en sfeervol einde van 2017 gewenst!

Foto’s: Trends and Trade

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.