Marktaandeel internetmakelaar groeit explosief

Door
Makelaarsland
op

De woningmarkt zit flink in de lift. Goed nieuws voor de makelaars. Zeker voor internetmakelaars zoals Makelaarsland. Wij zien een zeer sterke toename van het aantal nieuwe verkoopopdrachten. In de afgelopen maanden is het NVM marktaandeel van Makelaarsland toegenomen tot boven de 3%. Vorig jaar lag dit nog rond de 2%.

Deze toename is goed te verklaren. Nu woningen gemakkelijker verkopen, durven steeds meer huizenverkopers te kiezen voor een moderne en goedkopere manier om je huis te verkopen. De lokale rol van de makelaar wordt in goede tijden als veel minder belangrijk ervaren. Huizenzoekers bekijken tegenwoordig dagelijks op funda het nieuwe woningaanbod of stellen een gratis zoekopdracht in bij een makelaar om als eerste op de hoogte te zijn. Op die wijze worden huizen eenvoudig aan de man gebracht.

Daarnaast worden de hulpmiddelen die de internetmakelaar gebruikt steeds beter. De app van Makelaarsland is hier een goed voorbeeld van. Die maakt het doe-het-zelf gedeelte van de verkoop eenvoudig en volledig transparant.

“De internetmakelaardij zal in het kielzog van andere branches verder groeien. In de reis- en verzekeringsbranche wordt meer dan tweederde van de diensten via internet afgenomen. De matige woningmarkt van de afgelopen jaren heeft de groei van de internetmakelaardij gestagneerd. Nu de woningmarkt herstelt, zal de internetmakelaardij de komende jaren sterk groeien naar een nivo boven de 20% van de totale makelaardij. “, aldus Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.