Overheid blijft woningmarkt stimuleren

Door
Makelaarsland
op

 Grens Nationale Hypotheekgarantie voorlopig op 350.000 euro.

 


De overheid houdt de grens waarbinnen woningzoekenden een hypotheek met nationale hypotheek garantie kunnen afsluiten langer op 350.000 euro. De ‘tijdelijke’ verhoging geldt nu tot 1 juli 2012. Daarna wordt de grens in 2 jaar afgebouwd tot de oorspronkelijke grens van 265.000. Ondanks dat het kabinet dit soort maatregelen niet wenselijk acht stemt zij toch in met het verzoek van de Tweede Kamer om de woningmarkt te stimuleren in plaats van te frustreren.


Mes snijdt aan 2 kanten


‘Deze maatregel is een slimme zet om de woningmarkt niet verder te frustreren en door het tijdelijke karakter zelfs weer iets in beweging te brengen’, benadrukt Jeroen Stoop van Makelaarsland. De problemen in de woningmarkt komen onder andere door de zekerheden die de banken zoeken bij het verstrekken van hypotheken. De NHG biedt garantie voor de banken om wel hypotheken af te sluiten. Door de ‘hogere’ grens kunnen meer consumenten een hypotheek krijgen tegen lagere maandlasten.

NGH biedt de consument veel zekerheid in onzekere tijden:

Veel consumenten durven niet over te gaan tot grote financiële verplichtingen in dit soort onzekere tijden. Juist de Nationale Hypotheek Garantie biedt hier uitkomst, benadrukt Jeroen Stoop: ‘De Nationale hypotheekgarantie beschermt je tegen een restschuld; bijvoorbeeld in het geval van ontslag, arbeidsongeschiktheid, scheiding of overlijden van de partner. Indien je niet meer aan je verplichtingen kunt voldoen wordt de eventuele restschuld bij verkoop kwijtgescholden. Juist in deze onzekere tijden is dit de meest veilige manier om een hypotheek af te sluiten.

Goede tijd om een woning te kopen:


De lage rentestand, de 2% overdrachtsbelasting en de aantrekkelijke voorwaarden van de NHG maken, ondanks de matige economische vooruitzichten, het kopen van een woning interessant.

Geschreven door

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.