Top 10 best gelezen artikelen in 2018

Door
Makelaarsland
op

Dit wilden jullie met z’n allen het allerliefst weten over huizen kopen, huizen verkopen, hypotheken, wonen en verhuizen in 2018. Nog niet gelezen? Doe er je voordeel mee!

10: Huizenmarkt 2017 – 2018

Is jouw goede voornemen om in het nieuwe jaar te verhuizen? Makelaarsland zet de ontwikkelingen op de woningmarkt in 2017 en de verwachting van 2018 op een rijtje. Wel zo handig als je overweegt om jouw woning binnenkort te gaan verkopen.

9: Apps die helpen bij het vinden van je droomwoning

Als woningzoekende kun je wel wat hulp gebruiken. De volgende gratis apps kunnen je goed van pas komen in de zoektocht naar jouw droomwoning.

8: Is een kangoeroewoning iets voor jou?

Kangoeroewoning is een begrip dat is overgewaaid uit Scandinavië. Deze woontrend zien we ook in de rest van Europa steeds vaker. Wat is een kangoeroewoning eigenlijk, is het iets voor jou?

7: Kopen op inschrijving hoe werkt dat eigenlijk?

Een inschrijving, iets waar je ongetwijfeld van hebt gehoord of mee te maken hebt gehad als je (ooit) je zinnen hebt gezet op een populair huis. Nog nooit van gehoord? Wij leggen uit wat het is.

6: Huis kopen om te verhuren, hoe werkt dat?

De spaarrente staat bijna op nul procent, dus gaan we op zoek naar alternatieven. Beleggen in Bitcoins biedt geen zekerheid en hetzelfde kun je zeggen over bijvoorbeeld goud en aandelen. Je kunt ook investeren in een tweede huis. Niet om in te wonen, maar voor de verhuur. Mág dat en is het een optie voor jou?

Wil jij net als 17.000 andere slimme verkopers ook op de hoogte blijven van nieuws in de huizenmarkt?

Ik ontvang graag 1 x per maand tips en nieuws

5: Volmacht: de uitleg

Een volmacht is een verklaring, waarbij iemand een ander de bevoegdheid geeft om namens hem of haar een bepaalde (rechts)handeling uit te voeren.

4: De volgende open huizen dag

Twee keer per jaar vindt de NVM open huizen dag plaats. Duizenden woningzoekers trekken erop uit om te koop staande woningen vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen.

3: Roerende zaken: wat hoort er bij de overname van een koopwoning?

De meeste mensen die hun huis verkopen, doen dat als de woning nog bewoond en ingericht is. Je krijgt ten slotte het beste beeld van de ruimte als deze is ingericht. Bovendien krijgen potentiële kopers dan meteen een gevoel bij de sfeer van het huis.

2: Tot welke leeftijd kan ik een hypotheek afsluiten?

Stel: Je bent de 70 gepasseerd, (klein-)kinderen wonen aan de andere kant van het land en huren, ‘daar gooi je eigenlijk alleen maar geld mee weg’.

1: Tip: teken je voorlopig koopcontract zo snel mogelijk

‘Gefeliciteerd, je hebt geen huis gekocht’

Dat is wat Brechtje overkwam na haar huisaankoop in Bakkum. Want na de ontvangst van de conceptovereenkomst en felicitatie van de makelaar, is het huis tegen haar wens in toch nog aan iemand anders verkocht.

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.