Topdrukte op huizenmarkt en recordaantal bezichtigingen 2014

Door
Makelaarsland
op

In september werden er ruim 15.000 woningen verkocht. Ook werd een recordaantal bezichtigingen aangevraagd. Het verdere herstel op de huizenmarkt is duidelijk zichtbaar geworden in het derde kwartaal van 2014.

Het aantal verkochte woningen in september is toegenomen met 43% ten opzichte van dezelfde maand in 2013. Qua bezichtigingen is september een absoluut hoogtepunt met 200.000 aanvragen. Niet eerder sinds de start van de crisis zijn er zoveel bezichtigingen geweest.

Topdrukte huizenmarkt

Aanstaande zaterdag vindt alweer de 14e editie van het NVM Open Huis plaats. De weken rond de landelijke NVM Open Huizen Dag zijn de drukste van het jaar. Veel woningzoekenden willen vóór aanstaande zaterdag hun slag slaan. De makelaars van Nederland ervaren nu dan ook topdrukte. Vlak na het Open Huis worden er veel tweede bezichtigingen aangevraagd en in de weken daarop volgend zullen deze resulteren in meer biedingen en woningverkopen.

“De afwachtende houding van woningzoekers lijkt voorbij en dit maakt het makelen weer verrassender. Zo zie je bijvoorbeeld in populaire delen van Amsterdam en Utrecht de gekte weer terug. Breng je een woning op vrijdagmiddag op de markt, kun je maandagochtend de biedingen tellen. Soms weer flink boven de vraagprijs”. Aldus Jeroen Stoop van Makelaarsland.


Toelichting Makelaarsland Woningmarktindicator 2014
Makelaarsland brengt maandelijks het aantal bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud (van met name financiering) in beeld. Deze indicatoren bepalen samen de vraag naar particuliere woningen en transacties. Makelaarsland is de grootste makelaar van Nederland en werkt landelijk. Door de centrale registratie van bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud ontstaat een actueel beeld over de woningmarkt in Nederland.­ De indicatoren geven een actueler beeld dan de kadastergegevens die de inschrijving van overgedragen woningen aangeven. De Kadastercijfers zijn gebaseerd op de markt van circa 4 maanden geleden. Hetzelfde geldt voor definitief verkochte woningen. Deze cijfers zijn al snel 2,5 maand oud vanwege het financieringstraject.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.