Huizenmarkt onvermoeibaar

Door
Makelaarsland
op

Woningmarkt onvermoeibaar, 1 op 11 bezichtigingen leidt tot aankoop.

Er zijn weer flink wat huizen verkocht in de afgelopen maand. Met 168.000 bezichtigingen(exclusief open huis bezoekers) en 17.200 verkochte woningen is april een populaire maand geweest. Dit blijkt uit de woningmarktindicator van Makelaarsland.

Het eerste kwartaal liet al maand op maand verbetering zien op de woningmarkt en met de goede cijfers van de afgelopen maand wordt het vertrouwen steeds groter. Wel zijn de regionale verschillen nog steeds fors te noemen. De randstad en met name de grote steden doen het beduidend beter dan de rest van Nederland.

Aanbod slinkt

De sterke toename van het aantal bezichtigingen in de eerste maanden van dit jaar zal in het tweede kwartaal zondermeer leiden tot meer huizenverkopen dan in het eerste kwartaal van 2014. Uit onderzoek van Makelaarsland blijkt dat nu 1 op de 11 bezichtigingen zo’n 3 maanden later leidt tot een aankoop. De 586.000 aangevraagde bezichtigingen in het eerste kwartaal van 2015 zullen in het tweede kwartaal van 2015 naar verwachting resulteren in 53.000 woningverkopen. April heeft dus naar verwachting gepresteerd. Nieuw woningaanbod neemt overigens minder hard toe dan het aantal verkochte woningen. Het totaal aantal woningen wat in verkoop staat neemt daardoor langzaam af.

Overuren op makelaarskantoren

“Na de NVM Open Huizen Dag van eind maart is het in april buitengewoon druk geweest op kantoor. Veel biedingen en veel verkopen. Onze makelaars draaiden overuren. We zien dat steeds meer woningen verkocht worden. Ook onze oude woningvoorraad begint weer op te leven

”, aldus Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.