5 x thuiswerken

Door
Makelaarsland
op

Om de verspreiding van het coronavirus te remmen hebben we allemaal het advies gekregen zoveel mogelijk thuis te werken. En dat doen we dan ook massaal.

Misschien kom je er nu achter dat jouw huis eigenlijk helemaal niet zo’n goede werkplek is. Of dat je juist extra fijn en geconcentreerd aan de slag kunt.Wij hebben vijf thuiswerkplekken op een rij gezet ter inspiratie en delen óók nog een aantal handige tips voor het thuiswerken. Werk ze!

Wolvenlaan 12 – Assen

In dit vrijstaande herenhuis

uit 2002 is er rust en ruimte genoeg om te werken. Allereerst omdat alles om je heen keurig is afgewerkt en dat geeft rust. Het fijne aan dit huis is dat je heel veel diverse plekken kunt kiezen en dat je dus zelfs kunt afwisselen. En mocht het écht mooi weer worden de komende tijd, dan kun je zelfs buiten een plekje zoeken op één van de vier(!) heerlijke terrassen.

Thuiswerktip

Kies bewust de plek waar je gaat werken. De eettafel lijkt voor de hand liggend. Maar kijk eens goed om je heen. Een bank of bed in je slaapkamer of die fijne stoel in de zitkamer, misschien kun je je daar beter concentreren. Je kunt er ook voor kiezen je plek per dagdeel af te wisselen. Misschien ben je hals over kop ergens gaan zitten,  maar het is juist goed om hier over na te denken én alles bij de hand te hebben. Heb je een fijn scherm op je werk? Neem het mee! Dit bevordert je productiviteit.

Rosenholm 118 – Hoofddorp

Met het hele gezin thuis? In deze eengezinswoning is er voor iedereen een werkplek. Zowel gezamenlijk aan de gezellige keukentafel als boven voor wat concentratie. Vanwege de speelse en ruime indeling van de woonkamer kun je een goede afscheiding maken als het nodig is. Moet je toch even langs kantoor? Geen probleem. De A4, A5 en de A9 zijn snel te bereiken vanuit hier.

Of het coronavirus invloed heeft op de huizenmarkt? Wij houden het bij in ons liveblog.

Varkensmarkt 13 – Goedereede

Net buiten de randstad kun je ongestoord thuiswerken in dit knusse, witte en vrijstaande huisje in Goedereede. Geen drukke autoweg, geen geluiden van de buren en een prachtig uitzicht. Zodra je klaar bent met werken maak je een wandeling door weilanden en akkers maar ook duinen en het strand liggen vlakbij. Kortom: een stressloze werkplek.

Thuiswerktip:

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders de minste pauzes nemen tijdens het werken en daar komt nog eens bij dat thuiswerkers nóg minder pauze nemen. Je wordt namelijk niet gestoord door je collega’s, je loopt niet langs de koffieautomaat na een vergadering en je gaat niet lunchen met je collega. Om productief te zijn moet je juist pauzes nemen. Zet bijvoorbeeld een herinnering in je agenda om ieder uur even naar het toilet te gaan, koffie te pakken maar bijvoorbeeld ook een aantal oefeningen te doen (loop eens 3 keer de trap op en af). Zorg dat je na je werk ook ontspant door te bewegen, maak een wandeling of doe een home-workout.

Buitenhof 3 – Varik

Een hele anders sfeer zien we terug in deze 2-onder-1-kapwoning in Varik. Met 201 vierkante meter aan woonoppervlakte is er altijd een goede werkplek te vinden. Zoals bijvoorbeeld aan de grote moderne eethoek. Door de mooie lichtinval heb je goed zicht op je werk. En ben jij toevallig muzikant van beroep? Dan kun jij hier je lol op. Er is namelijk een aparte, inpandige ruimte die gebruikt kan worden door een hele band! Mocht je toch een ander beroep hebben, kun je hier ook gewoon een fijn bureau neerzetten.

Pijnackerstraat 8 I – Amsterdam

Als laatste laten we zien hoe je prima thuis kunt werken in dit appartement. Hier klap je namelijk makkelijk je laptop open aan de gezellige bar. Niet alleen? Dan is er ook ruimte aan het bureau of de eettafel. Met een vrij uitzicht op de Vredeskerk zul je vast lekker werken!

Staat jouw droomhuis hier niet bij, maar ben je wel op zoek? Maak een zoekopdracht aan en ontvang elke dag het nieuwste woningaanbod uit heel Nederland -dat voldoet aan al jouw wensen- in je mailbox.

Ja, ik wil graag een gratis zoekopdracht aanmaken

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.