5 woontips voor een klein huis

Door
Makelaarsland
op

Hoe meer vierkant meters je koopt, hoe hoger je hypotheek, dat is logisch. Huizenzoekers willen vaak veel ruimte, maar is dat altijd wel echt nodig? Soms is klein namelijk wel fijn. Helemaal met deze woontips voor een klein huis.

Kleine maar fijne woontips

Een studentenkamer, studio of klein appartement kan soms erg krap zijn. Maar ook op een beperkt oppervlak kun je, met de juiste, creatieve woonoplossingen, prima uit de voeten. Wij vonden deze ruimtebesparende tips op online winkelcentrum beslist.nl, Hiermee haal je het maximale uit je m2. Laat je inspireren.

1. Kies voor inklapbaar

Een los bureau of een eettafel staat al snel in de weg, maar als je het kunt inklappen tot een wandmeubel is het ineens een stuk praktischer. Ook een inklapbaar bed – één- of tweepersoons – behoort tot de mogelijkheden. Inklapbare en opvouwbare producten zijn echte space savers.

woontips

 

2. Ga de hoogte in

Benut de hoogte van je woonruimte, door pal onder het plafond opbergruimte te plaatsen. Dit gaat wel ten koste van het ruimtelijke gevoel, maar zeker in héle krappe kamers moet ieder beetje ruimte gebruikt worden.

woontips

 

3. Benut alle loze ruimtes

De ruimte onder je bed, onder de trap (vooral de onderste treden!), of die lastige loze hoeken onder een schuine wand… ook dat kan allemaal benut worden.

woontips

4. Ladekasten

Een ladekast of een diepe legkast is prettig, maar de ruimte wordt vaak niet optimaal benut. Een hoge apothekerslade is een stuk efficiënter, en je bewaart je spullen bovendien mooi uit het zicht.

woontips

5. Ruimtebesparende producten

Van een kast met verborgen meubilair tot een pingpongdeur – sommige designers hebben het bedenken van ruimtebesparende oplossingen tot topsport verheven.

 

woontips

Credit: Tobias Fränzel

Auteur: Robin Knol van Beslist.nl 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.