Huis op maat door grondige verbouwing

Door
Makelaarsland
op

Je groeiende familie heeft behoefte aan meer ruimte.

De twee broertjes die ooit zo gezellig een slaapkamer deelden, lijken elkaar niet meer te kunnen luchten. Wellicht ga je voor jezelf beginnen en heb je een op maat gemaakte werkplek nodig of is het nu toch wel tijd om de keukenmuur naar de garage door te breken en er een giga woonkeuken van te maken.

Een aantal jaar geleden had je er misschien voor gekozen om in een nieuw huis te investeren. Maar vandaag de dag kiezen steeds meer mensen ervoor om in hun huidige woning te investeren door middel van een grondige verbouwing.

De droomfase…

Om je goed in te lezen over wat er allemaal gedaan kan worden verslind je alle woon-, en doe-het-zelf bladen. In je hoofd leef je al in je nieuwe huis. Heerlijk die droomfase.

De realiteit…

De realiteit is anders. Je hoge hypotheek is een feit en je eens zo solide huis is veranderd in een bouwput. Het moment voor compromissen is aangebroken en je wordt ontwaakt uit de droomfase. De plannen worden toch een beetje ingetoomd. Je kijkt nog een keer naar de plannen voor de woonkeuken. Is dat granieten werkblad werkelijk nodig? Snel kom je tot de conclusie dat je avonduren en weekenden lang genoeg zijn om het merendeel van het werk zelf uit te voeren.

Het punt wanneer je hele huis tot op het skelet uit elkaar getrokken is, moet toch wel het dieptepunt zijn. Je vraagt je af of je het ooit weer leefbaar krijgt. Wanneer je bijna je burn-out tegen het lijf loopt, valt alles langzaam maar zeker op zijn plaats.

Prestatie

Maanden van intens emotioneel verbouwen gaat niemand in de koude kleren zitten, maar het genot van wonen in een huis dat gemaakt is voor je persoonlijke leefomstandigheden is met niets te vergelijken. Het is een prestatie waar je trots op mag zijn! En waar iedereen van kan meegenieten.

Tip! Maak tijdens de verbouwing foto’s, zodat je na afloop van de verbouwing vrienden en familie een kijkje kunt geven in het tot stand komen van jullie tailor made huis!

Gastblog, geschreven door Saskia Roskam

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.